Moderator: MArian

Post Reply
Author
User avatar
MArian
Moderator
Moderator
Posts: 521
Joined: Thu Apr 04, 2013 5:01 pm
Status: Aiurea :-s
Detinator Steam: Da
Message

[Tenis]Trofeul de la BRD Năstase-Țiriac

Post by MArian » Fri Apr 12, 2013 11:56 pm

Trofeul de la BRD Năstase-Țiriac este realizat din sticlă roșie și neagră
Image
Cum Gilles Simon, care va participa și anul acesta la turneul de la București, a cucerit de trei ori turneul în trecut, asigurându-și definitiv trofeul original după victoriile din 2007, 2008 și 2012, organizatorii au trebuit ca pentru ediția de anul acesta să se reorienteze spre alt premiu simbolic.

Acesta va fi creația artistului plastic Ioan Nemțoi, cel care este supranumit "Brâncuși al sticlei". Trofeul este realizat, evident, din sticlă, și cromatic va fi conceput în cele două culori reprezentative pentru BRD Năstase-Ţiriac Trophy, roşu şi negru.

Totodată, acesta are integrate şase cercuri, care, ca simbolistică, reprezintă semnele învingătorului, al puterii, perfecţiunii şi echilibrului. Repetarea cercurilor se asociază ideii de evoluţie, de continuitate, iar dinamismul creaţiei se regăsește în secvența de șase cercuri, similară cu mișcarea unei mingi de tenis.

COMUNICATUL OFICIAL AL ORGANIZATORILOR

Cel mai important turneu de tenis din România are, începând din acest an, un nou trofeu – „Năstase-Ţiriac Trophy”. Creaţia artistului plastic Ioan Nemţoi, trofeul este denumit după numele celor doi mari campioni, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

Simbolul turneului din Bucureşti, prezent din anul primei ediţii, trofeul din cristal şi-a aşteptat câştigătorul preţ de 17 ani. În tot acest timp, organizatorii turneului au rezervat trofeul pentru jucătorul care cucereşte titlul de trei ori. Aşteptarea a luat sfârşit anul trecut, atunci când Gilles Simon a devenit triplu campion la Bucureşti (2007, 2008, 2012), fiind astfel premiat cu trofeul orginal al turneului.

Noul trofeu este creaţia artistului român supranumit „Brâncuşi al sticlei” - Ioan Nemţoi. Conceput în cele două culori reprezentative pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, roşu şi negru, trofeul are integrate şase cercuri. Formă definitorie a trofeului, cercul este simbolul învingătorului, al puterii, perfecţiunii şi echilibrului. Repetarea cercurilor se asociază ideii de evoluţie, de continuitate, iar dinamismul creaţiei se regăseşte în secvenţa de şase cercuri, similară cu mişcarea unei mingi de tenis.

2013 - Ediţia Aniversară Ilie Năstase

BRD Năstase Ţiriac Trophy îi dedică legendarului Ilie Năstase o Ediţie Aniversară în care vor fi celebrate performanţele istorice atinse de marele campion şi cei 40 de ani de la momentul istoric când marele campion român a devenit primul jucător numărul unu din istoria tenisului mondial.

Ediţia Aniversară va include mai multe evenimente speciale, care se vor bucura de participarea legendarului Ilie Năstase, desfăşurate pe parcursul celor nouă zile de turneu | 20-28 aprilie, Arenele BNR.

Meci demonstrativ Enel „4 Stele Pline De Energie”: Ilie Năstase, Adriano Panatta, Andrei Pavel, Mansour Bahrami – sâmbătă, 27 aprilie, orele 18:00

Iubitorii tenisului spectacol vor avea şansa să îl vadă pe Ilie Năstase într-un meci demonstrativ de dublu în care singurele mize vor fi buna-dispoziţie şi spectacolul absolut. Ilie Năstase va face echipă cu unul dintre foştii săi parteneri de dublu, italianul Adriano Panatta, în timp ce de cealaltă parte a fileului se vor regăsi maestrul demonstrativelor, Mansour Bahrami şi cneazul nostru, Andrei Pavel. În ultimii şapte ani, continuarea tradiţiei găzduirii la Arenele BNR a unui meci demonstrativ se datorează Enel România, care a susţinut în tot acest timp organizarea acestor meciuri.

Simon, Seppi, Mayer şi Youzhny, favoriţi la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Triplu campion la Bucureşti, Gilles Simon porneşte ca favorit în cursa pentru apărarea titlului BRD Năstase Ţiriac Trophy. Andreas Seppi revine şi el pe zgura bucureşteană din poziţia favoritului doi, fiind urmat de Florian Mayer. Neamţul îşi dispută şansele repetării performanţei de la Bucureşti, din 2011, atunci când a cucerit primul său titlu din carieră.

În premieră, pe tabloul din acest an este şi jucătorul rus Mikhail Youzhny, fost număr 8 ATP, dublu-semifinalist la Australian Open și deţinător a 8 titluri la simplu şi 3 la dublu.

În cadrul ediţiei cu numărul 18 va fi prezent şi Horia Tecău, campionul BRD Năstase Ţiriac Trophy la dublu. Românul îşi va apăra trofeul alături de Max Mirnyi, jucător cu 9 turnee de Grand Slam în palmares. Tecău speră să repete performanţa de anul trecut, atunci când a cucerit titlul de la Bucureşti, după ce acesta nu mai fusese deţinut de un jucător român de la victoria cuplului Andrei Pavel/Gabriel Trifu din 1998.

Ungur, Copil şi Monfils, numele deţinătorilor de wild card

Gael Monfils, fost număr 7 mondial, revine pe zgura bucureşteană graţie unui wild card oferit de organizatori. Francezul îşi caută revanşa, după ce în 2007 s-a oprit în faza semifinalelor, fiind învins de Victor Hănescu.

Românii Adrian Ungur (124 ATP) şi Marius Copil (127 ATP) vor accede şi ei pe tabloul principal, fiind beneficiari de wild card. Pe tabloul BRD Năstase Ţiriac Trophy va fi astfel prezentă armada celor mai buni jucători români la simplu – Hănescu, Ungur şi Copil.

Bilete şi abonamente, disponibile în reţeaua Eventim şi la Arenele BNR

Biletele şi abonamentele BRD Năstase Ţiriac Trophy sunt disponibile online pe www.eventim.ro, în reţeaua Eventim şi la casa de bilete prezentă la Arenele BNR. Preţul biletelor variază între 15 şi 40 de lei, în timp ce abonamentul BRD TennisPass are preţul de 120 de lei şi include accesul pe tot parcursul turneului.

Intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 20-21 aprilie, iar copiii cu vârstă preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber şi între 22-25 aprilie, în limita a 1500 de intrări pe zi.

Post Reply

Return to “Alte Sporturi”