Post Reply
Author
User avatar
CornelusH
Vip
Vip
Posts: 623
Joined: Wed Mar 13, 2013 5:49 pm
Status:
Detinator Steam: Da
Message

Tutorial WEB : web page maker

Post by CornelusH » Sat Mar 23, 2013 10:22 am

Cu ajutorul acestui program (Web Page Maker) puteti crea cu foarte mare usurinta un web site de la 0.Folosirea acestui program nu necesita conostinte HTML,singurul lucru de care e nevoie este creativiatatea.Acest program este recomandat pentru incepatori.


Web Page Maker contine majoritatea elementelor de care este nevoie pentru o pagina web si anume : imagini , sunete , tabele , linkuri , flash , video , iframe , javascript , butoane.Programul suporta si functia drag n drop pentru imagini.Cu ajutorul acestei functii puteti redimensiona o imagine direct din interfata programului.Pe langa astea programul permite utilizarea de foilor de stil in cascada , adica CSS , pentru modul in care vor fii afisate elementele intr-o pagina web .Un alt lucru destul de folositor , este includerea unor template-uri predefinite , adica site-uri web gata construite , singurul lucru care trebuie sa il faceti este sa le adaptati cerintelor dvs.Dupa finalizarea web site-ului creat,il putem salva in format .wss pentru modificari ulterioare sau in putem exporta in format HTML.De asemenea continutul HTML,odata exportat,poate fi modificat dar acest lucru necesita cunostinte HTML.Tot cu Web Page Maker puteti uploada prin ftp continutul site-ului, pe un host , sau daca doriti chiar pe calculatorul personal, daca il folositi ca server web .Daca inainte de a publica site-ul web , doriti sa il vizualizati , Web Page Maker dispune de o optiune , prin care puteti incarca site-ul intr-un browser, pentru o previzualizare.


1. Descarcarea si instalarea programului.

Programul Web Page Maker nu este free.Versiunea disponibila pentru descarcare este o versiune trial pe care o puteti utiliza doar 15 zile.Cu toate acestea se gasesc pe internet o multime de serial numebere pentru acest program.

Descarcarea programului se face de pe site-ul oficial aici.
Instalarea programului este una banala la fel ca orce alta aplicatie.Dupa descarcare dati dublu click pe wpm.exe si urmatii pasi.

Cerinte sistem :

- Pentium Class CPU (400 MHz sau mai mult recomandat)
- 24 MEG RAM (64 sau mai mult recomandat)
- 16 bit color display (24 recomandat)
- 10 MEG memorie disponibila pe disk.
- Windows 7, Windows 95/98/ME/NT4/2000/XP/Vista
- Internet Explorer 5.0 sau versiunii mai avasate.


2. Interfata programului.

Image


In acest screenshot este prezentata interfata programului Web Page Maker.Pentru a vedea imaginea la o dimensiune mai mare faceti click pe ea.In parte de sus a programul avem doua meniuri:primul meniu contine totalitatea functiilor disponibile ale programului,iar in meniul al doilea aveam doar principalele functii cum ar fi Navigation bar sau Shape.


3.Principalele functii ale programului pentru creearea unui web site.


*Background site – In background-ului (fundal) site-ului,cu ajutorul programului,putem insera o imagine sau o culoare anume care sa serveasca ca si fundal al site-ului.Ambele obtiuni se face direct din interfata programului dupa cum urmeaza : click dreapata in interfata programului > Properties.Daca doriti sa folosti o imagine ca fundal pentru web site-ul dvs. bifati (in casuta care vi la deschis dupa urmarea pasilor de mai sus) Background Image,iar pentru setarea unei culori pentru fundalul web site-ului dvs. accesati din meniul respectivei casute Appearance dupa care de la Background setam culoarea dorita.

Image


*Inserare text - Acest lucru este simplu,din meniul principal accesam Insert apoi Text.In interfata programului ne apare casuta pentru text pe care pentru editare/inserare text facem dublu click pe ea.Pozitionarea textului pe pagina web site-ului creat se face foarte simplu prin aranjarea acestuia direct cu mausul,cu ajutorul functii drag n drop.


*Inserare imagini si galerii imagini – La fel ca si la inserare text accesam Insert apoi Image.Aici avem doua obtiuni,fie alegeam o imagine din calculatorul nostru fie folosim o imagine predefinita din program.Inseraarea galeriilor de imagini se face accesad Insert apoi Image Objects.Cu ajutorul acestei functii aveti posibilitatea de a aduga o galerie de imagini pe pagina dvs. web.Pozitionarea si redimensionarea imaginilor se dupa cum am explicat si mai sus.


*Inserarea meniurilor – Programul dispune de o serie de meniuri predefinite pe care le putem utiliza fie orizontal fie vertical.Inserarea menurilor se face accesand Insert apoi Navigation bar.In cadrul acestei obtiuni puteam seta legaturi atat interne cat si externe pentru meniul nostru.


Image


*Inserare continut video/slideshow imagini – Acest lucru il realizam accesand Insert apoi Flash.Continut video adaugat astfel trebuie sa fie in format .swf.De asemenea puteti adauga continut video sau audio si in alte formate accesand Insert apoi Media.Pentru a adauga un slideshow de imagini accesatii Insert apoi Flash>Flash Slideshow.Cu ajutorul acestei functii puteti adauga o serie de imagini care se deruleaza automat la un anumit interval de timp setat de dvs. din interfata programului.


*Adaugarea legaturilor (link-urilor) – De aceasta obtiune avem nevoie cand facem un meniu personalizat sau cand vrem sa adaugam legaturi in articolele noastre.Programul ne permite sa selectam astectul legaturii (culoare si marimea link-ului).Acest lucru il putem face accesand Format din meniul de sus,apoi Text Link Style Sheet.Aici dam Add dupa care setam culoarea/dimensiunea in cele patru obtiuni:Link,Hover,Active,Visited.De exemplu sa zicem ca vreti ca culoare link-ului sa fie albastru.Procedam astfel:La Link selectam None apoi de la Text color alegem culoare dorita.La Hover(astectul link-ului cand punem cursorul mausului in dreptul lui) selectam None si alegeam aceiasi culoare.La fel procedam si la Active si Visited.Acum sa vedem cum adaugam acest aspect in link-urile din articole sau din meniurile personalizate.Sa zicem ca in articolul nostru vrem sa facem legatura cu o alta pagina web.Pentru acest lucru selectam cuvantul din articol caruia vream sa ii atribuim legatura,dam click dreapta si selectam Set Hyperlink.Iar de aici atribuim legatura link-ului si de asemenea selectam si aspectul link-ului.Exemplu in imagine.


Image


Previzualizare web site – Una dintre cele mai utile functii este cea de previzulizare,adica puteti sa vedeti in orce moment cum arata site-ul vostru.Puteti folosi aceasta functie dupa fie care modificare pentru a fi sigur ca modificare facuta este una dupa placul vostru.Pentru previzualizare apasati F5.


4.Salvarea web site-ului in format html.


Dupa finalizarea web site-ului creat,il putem salva in format .wss pentru modificari ulterioare sau in putem exporta in format HTML.Pentru salvarea in format .wss urmam pasi:File (din meniul progr) apoi Save as.

Pentru al exporta in format HTML accesam din meniu File apoi Export to HTML.
Image

Post Reply

Return to “Tutoriale Web”