Moderator: © Haineken™

Post Reply
Author
User avatar
FCD în ADN
Membru
Membru
Posts: 366
Joined: Thu Apr 04, 2013 11:14 pm
Status: FCD
Detinator Steam: Da
Location: Bucuresti
Contact:
Message

Abstinenţa sexuală, o alegere corectă?

Post by FCD în ADN » Tue Apr 09, 2013 4:03 pm

Am auzit de multe ori de abstinenţă, în diferite conjuncturi dovedite a fi superficiale pentru că, înainte să scriu acest articol, nu-mi mai aminteam nimic despre acest fenomen aparte de a ţi impune restricţii fiziologice. Ba, din contră, am realizat că mintea mea nu a magazionat decât vagi glume ce înglobau termenul abstinenţă, ca şi cum nici măcar nu ar mai fi o realitate actuală sau dacă ar fi oricum nu ar purta acest nume.

Aşa că am dat câteva telefoane şi am căutat în mediul online, precum şi în cărţile pe care le tot primesc cadou de când am început să scriu despre relaţii şi sex. Făcând o scurtă paranteză fictivă, trebuie să vă mărturisesc că este mai interesant decât îmi imaginam să abordez domeniul sexual: unii dintre cei care află devin instantaneu mitocani, alţii tratează problema cu seriozitate şi cei mai mulţi manifestă o relaxare distractivă în timp ce îmi dau idei de subiecte, îmi completează articolele, dezbat cu pasiune detalii picante, se regăsesc ca exemple, mă complimentează cu diferite cărţi de specialitate.... Câteodată e ca şi cum aş scrie despre ceva ce toţi şi-ar dori să scrie măcar câteva rânduri, dar pe care conduita îi împiedică.

Aşadar, azi vorbim despre enigmatica abstinenţă! Încă actuală...

De ce alegi abstinenţa?

Studiile medicale au demonstrat că mulţi tineri aleg voit perioade de abstinenţă. Şi de la persoană la persoană, abstinenţa are alte valenţe.




Există abstinenţa cu scopul de a păstra starea de virginitate şi mulţi dintre cei care abordează acest tip de abstinenţă evită orice fel de contact sexual sau de orice fel de comportament sexual.

Uneori oamenii aleg abstinenţa ca atuu în faţa implicării emoţionale, mai ales la începutul relaţiilor. Refuzul unor partide de sex te păstrează ceva mai detaşat de primele complicaţii.

Pentru alţii, abstinenţa înseamnă evitarea unei sarcini nedorite sau protejarea faţă de bolile transmise pe cale sexuală.

Mai mult, sexologii recunosc că în jur de 30 de zile de abstinenţă sexuală pot fi extrem de benefice pentru sănătatea fiecăruia.

Abstinenţa sexuală moderată, un bun necesar

Scriitorul şi sexologul Ian Kerner, cel care a publicat cartea "Sex Detox" a explicat avantajul abstinenţei sexuale prin cel mai important argument: nevoia fizică şi psihică de înnoire. După 30 de zile lipsite de erotism, sexualitatea ţi se va părea apreciabilă, te vei simţi mai tânăr şi mai energic, mai impulsionat în propria ta viaţă sexuală, spune doctor Ian Kerner.

Dintr-o perspectivă strict medicală, femeile care evită activitatea sexuală până după terminarea adolescenţei, scad riscurile de a manifesta boli cu transmitere sexuală care pot duce la infertilitate sau cancer de col uterin. Apoi, adolscentele abstinente au dat dovadă de activitate intelectuală mai performantă.

Numărul vaginitelor şi a infecţiilor urinare poate fi diminuat prin perioade de abstinenţă sexuală.

Dar, asta nu înseamnă că viaţa sexuală activă în ansamblu ei dăunează sănătăţii tale, nici pe departe. Pentru a descoperi avantajele sexului citeşte "Beneficiile sexului pentru minte şi corp".

Înseamnă doar că abstinenţa sexuală practicată cu moderaţie este nu numai inofensivă, ci şi vivifiantă.

Efectele abstinenţei în cuplu

Câteva zile de post negru în dormitor oferă unui cuplu un aer nou şi, ca orice lucru nou, un surplus de inedit de arome. Implicaţi în vârtejul cotidian al unei relaţii, nici nu realizăm când pasiunea cedează locul rutinei. În plus, abstinenţa sexuală ar putea să vă ofere timp pentru celelalte detalii din relaţia voastră, detalii ceva mai spirituale. Timp în care puteţi descoperi frumuseţea unei iubiri platonice.

Se spune că tocmai controlul instinctelor sexuale ne distinge de animale...Şi se mai spune că abstinenţa poate fi o formă de studiere şi cizelare a fidelităţii.

Abstinenţa sexuală pe termen scurt creşte libidoul bărbatului şi creează dorinţă şi tensiune pentru ambii parteneri.
Image

Post Reply

Return to “Love & sex”